El passat dilluns dia 16 vam assitir a una conferència sobre el web 2.0.
La conferència va ser a càrrec de José Manuel Pérez Tornero i Santiago Tejenor, dos professors del departament de periodisme de la UAB.
Abans de iniciar la conferència, ens van fer un breu explicació sobre que és i en que consisteix el Cibernàrium:
- Centre d'alfabetització i capacitació digital.
- Formació i divulgació de les noves tecnologies.
- Desenvolupament personal i professionals dels ciutadans.
Per complir aquests principis que es marquen al cibernàrium, trobem 3 linies d'activitats:
- Inicia't a Internet.
- Creix amb Internet.
- Itineraris d'informació.
La conferència que van relitzar, va tractar sobre la història de la comunicació i els seus processos al llarg dels últims anys.
Ens van passar un questionari amb els nom de 94 programes i aplicacions per saber si els coneixiem o no. La gent que en coneixien més del 50% es podien contar amb els dits d'una mà.
Algunes aplicacions que van explicar van ser l'Aprobbo (eina que permet saber si un treball es copiat de internet) o el VozMe (que ens permet convertir un text previament escrit en veu al pc).
Una de les coses que van explicar i ens va sorprendre, va ser que Internet democratitza la informació, i és per això que es pot convertir en un arma de doble fil, ja que podem trobar informació real o informació errònea.
Abans d'acabar la primera part de la conferència van passar un video molt interessant.
Per acabar, ho vam fer amb un debat sobre la futura figura del mestre, o el desenvolupament que tindran les noves tecnologies a les aules.
Personalment crec que les dues coses sòn complementàries ja que la figura del mestre és importantíssima per l'alumne. Provablement, el que ens haurem de plantejar es aprendre a utilitzar la tecnologia per ensenyar.
JOAN, DEMÀ PARLARÉ DE TU ALS MEUS ALUMNES
Hace 3 años
No hay comentarios:
Publicar un comentario